מצטרפים ליוזמת "תנו לגדול על שקט"

השבוע החלה בישוב תכנית  מקיפה, שמטרותיה לדחות ככל הניתן את רכישת הטלפון החכם עבור  הילדים הצעירים וללמד את הילדים הבוגרים יותר התנהלות נכונה ובטוחה יותר לצד לקיחת "פסק זמן" מהנייד וזאת במסגרת יוזמת   "תנו לגדול על שקט". מדובר בתכנית  משותפת של מועצת פרדסיה, בית הספר "תפוז" בפרדסיההנהגת ההורים היישובית, קבוצת בוחרים בחינוך  ותנועת הצופים.

התכנית כוללת פעילויות לילדים בבית הספר ובצופים, הרצאות להורים, הכשרות לצוות המורים, חלוקת קופסאות לאחסון ניידים ועוד. בנוסף יאסר השימוש בניידים בפעילויות בית הספר, בחוגים ובצופים. במקביל תחל פעילות להורי הילדים הצעירים  שמעודדת לדחות את רכישת הטלפון החכם לגיל מבוגר יותר וכן הצגת חלופות  של טלפון פשוט למי שיצטרך. במכתב משותף שהפיצו השבוע כל הגורמים נכתב כי ," אנו מאמינים, שכאשר יתגבש הרוב שיתמוך בתוכנית תיווצר לנו ההזדמנות לייצר נורמה התנהגותית חדשה וטובה יותר בישוב". לצורך מידע ושיתוף על התכנית בישוב  נפתח דף פייסבוק בשם,  " תנו לגדול על שקט בפרדסיה". בנוסף נתלו שלטים ברחבי הישוב ובהם מופיעה הסיסמא: "תנו לגדול על שקט".ראש המועצה טל גורקי ציין כי זוהי יוזמה מבורכת מאוד של הנהגת ההורים, אשר מטרתה להתמודד עם העובדה שהשימוש של ילדים בטלפונים סלולריים חכמים, גורם לנזקים בריאותיים, התפתחותיים, רגשיים והתנהגותיים, "אני קורא לכל ההורים להצטרף לתכנית החשובה . כי יחד נוכל  להצליח ", הדגיש גורקי.