החלו עבודות הפיתוח בשכונה החדשה בצפון פרדסיה

העבודות בעיצומן!

החלו עבודות הפיתוח בשכונה החדשה בצפון פרדסיה. בשכונה צפויות לקום  950 יחידות דיור, כאשר בשלב הראשון ייבנו 324 יחידות דיור אשר כבר שווקו. בשכונה סוגים שונים של דירות: דו משפחתיים, דירות גן וגג ומבנים בקצה השכונה עד ארבע קומות. עבודות בניית הבניינים בשכונה החדשה צפויות להתחיל באוגוסט 2017.

266 דירות בבנייה הרוויה בשכונה משווקות  במסגרת "מחיר למשתכן", 194 מתוכם כבר הוגרלו ותשובה  נמסרה לזוכים. כ-50 מבין הזוכים הינם בני פרדסיה. מדובר ברשות המקומית הראשונה באזור, בה קיבלו בני המקום זכאות במסגרת "מחיר למשתכן". יש לציין כי ל-17 בני פרדסיה נוספים קיימת זכאות  במסגרת הגרלות נוספות שיתקיימו בחודשים הקרובים. דבר זה הושג בזכות קידום התהליך על ידי ראש המועצה טל גורקי אשר ראה חובה לאפשר לבני פרדסיה לגור בישוב בו גדלו.

עבודות הפיתוח, שהחלו כאמור לאחרונה, כוללת גם הקמת פארק בשטח של 23 דונם, הכולל מגרשי ספורט, מתקני פנאי וספורט, מדשאות, גני שעשועים ובמה מרכזית. הקמת הפארק לוותה בהליך שיתוף הציבור כחלק ממדיניות השקיפות בה דוגלת המועצה.

בנוסף, כוללות עבודות הפיתוח: פריצת דרכים, התקנת תשתיות מים וביוב על ידי תאגיד "מעיינות השרון", הנחת צנרת ניקוז ותשתיות ראשונות למדרכות, תאורה וגינון. בשכונה החדשה מתוכננים לקום  מבני ציבור בהם: בית ספר יסודי, בית ספר  על יסודי שש שנתי, גני ילדים, מעונות יום, בית כנסת, מרכז תרבות יישובי ודיור מוגן. כמו כן מתוכנן לקום מרכז מסחרי על שטח של כ-9,000 מ"ר ומרכז תעסוקה לא מזהמת על שטח  של כ-26,000 מ"ר. מרכזי המסחר והתעסוקה יספקו מקומות תעסוקה לתושבים והכנסות נוספות לרשות. במקביל לשכונה החדשה בצפון פרדסיה הולכת ונשלמת הקמת שכונת "נופי השרון":  מאה יחידות דיור בשכונה זו כבר מאוכלסות וכ-50 נוספות נמצאות בהליכים לקבלת היתר בנייה. בסך הכל צפויות לקום בשכונת נופי השרון  280 יחידות דיור. ראש המועצה טל גורקי:" פרדסיה נמצאת בתנופה. הקמת השכונות החדשות, הביקוש למגורים בישוב והנהירה של התושבים החדשים, הינם עדות נוספת לכך שפרדסיה הינו ישוב מוביל, בעל מערכת חינוך פורמאלי ובלתי פורמאלי ברמה הגבוהה באזור. אנו פועלים במקביל לשמירה על מרקם הישוב, הן כישוב כפרי וירוק, והחשוב מכל- על רוחה של קהילת פרדסיה, קהילה תורמת, אכפתית, מעורבת ובעלת ערכים. אני סמוך ובטוח שהתושבים החדשים יצטרפו ויתרמו ל"רוח פרדסיה".

מפה שכונה חדשה

לצפייה במפה מוגדלת לחצו כאן