בני נוער מפרדסיה ביקרו בעיר פירזן בגרמניה

מדובר בביקור גומלין, לאחר שבאוקטובר האחרון ארחה פרדסיה את המשלחת מפירזן

בשבוע שעבר יצאה משלחת בני נוער לפירזן, העיר התאומה של פרדסיה בגרמניה, כאשר 16 בני נוער, תלמידי י"א  מקריית החינוך דרור, מחצית מהם תושבי פרדסיה, והיתר מיישובי לב השרון, התארחו בבתיהם של 16 תלמידים בני גילם מהתיכון הנוצריAGM   בפירזן. היה זה ביקור גומלין, לאחר שבאוקטובר האחרון ארחה פרדסיה את המשלחת מפירזן,
במסגרת ברית ערים תאומות, הקיימת בין שתי הערים. האירוח החל בקבלת פנים מרגשת בביה"ס, עם הורי התלמידים המארחים, שהכינו כיבוד עשיר, על שולחנות עמוסי כל טוב, שכללו גם חלה בצורת מנורה והיו מעוטרים בדגלי ישראל. "הרגשנו צורך לקבל את פניכם בצורה חמה ומכובדת, כי שמענו מילדינו כמה יפה ארחו אותם בפרדסיה" ציינו ההורים. גם למחרת, בקבלת הפנים הרשמית שנערכה למשלחת בעיריית פירזן, ציין סגן ראש העיר בהתרגשות כי, הדי הביקור המוצלח והמרגש בפרדסיה, הגיעו לכל עבר והביע תקווה כי פירזן תצליח להציע אירוח ברמה דומה. במהלך הביקור בעירייה הספיקו בני הנוער שלנו גם להתראיין לעיתון המקומי. הדגש בביקור היה על הכרת הדומה והשונה בין שתי התרבויות והעמים, כאשר חלק מהפעילויות היו פורמליות וכללו קבלת פנים רשמית בעיריית פירזן, צפייה באליפות העולם בביליארד שהתקיימה בפירזן בעת הביקור, ביקור בפרלמנט הגרמני בברלין, כאורחיו הרשמיים של חבר הפרלמנט מר שומר, שערך להם סיור, כולל ארוחת צהריים ב"מזנון" הפרלמנט ופגישה עם הבישוף מהעיר אכן. בנוסף, ביקרו התלמידים יחד באנדרטת השואה בברלין, וסיירו בה בזוגות - ישראלי וגרמני תוך שהם חולקים זה עם זה את תחושותיהם לגבי תקופת השואה האפלה. לצד הפעילויות הרשמיות, היו גם פעילויות חווייתיות כגון החלקה על קרח, השתתפות בצילום תוכנית באולפני הטלויזיה ומסיבות משותפות. אחד מימי השיא היה יצירת פרוייקט משותף בביה"ס בנושאי השואה, יהדות פירזן, והשוואה בין שיטות החינוך והממשל והמאכלים של שתי המדינות. מעבר לכל הפעילויות, יצרו בני הנוער קשרי חברות אמיצים, תוך הבנה שהם דור העתיד ובידם היכולת לעצב את היחסים העתידיים ולעשות את העולם מקום טוב יותר. בתום הביקור המוצלח הביעו המארחים את רצונם לשמר את המסורת ולהמשיך בחילופי המשלחות. ראש המועצה, טל גורקי, ציין כי הוא מכיר בחשיבות הרבה של חילופי המשלחות, כחלק מחינוך בני הנוער לגלובליזציה, סובלנות והכרת האחר, לצד טיפוח הקשרים והיחסים בין שתי הערים ושתי המדינות.