מועצת פרדסיה: ערוכים לשנת הלימודים

שיפוצי קיץ במוסדות החינוך, עלייה במספר התלמידים בעקבות גידול במספר התושבים, מנהלת חדשה בבית הספר "תפוז" ותוכניות לימוד איכותיות. אלו ועוד צפויים השנה לתלמידים בגני הילדים ובבית הספר "תפוז" בפרדסיה.

במהלך הקיץ, ועוד קודם לכן,  ערכה מועצת פרדסיה פעילות נמרצת להכנה לשנת הלימודים הקרובה. במסגרת זו מונתה מנהלת חדשה בבית הספר היסודי "תפוז". המנהלת החדשה לילך חגי, תחליף את דלית פורטנוי אשר שימשה כמנהלת במשך13 שנים. לילך  חגי שימשה כמנהלת  בית הספר "ניצנים" בתל מונד, והייתה גם שותפה בהקמתו ומלאה בו מגוון תפקידים. חגי היא תושבת צורן, בעלת תואר הנדסאית ניהול ושיווק , תואר ראשון בחינוך מיוחד ותואר שני בניהול מערכות חינוך. חגי ציינה, "לאחר שנים במערכת החינוך וניסיון רב בתפקידי ניהול אני שמחה גאה מאד ונרגשת לפתוח דף חדש ולהצטרף למשפחת פרדסיה". מספר התלמידים בבית הספר "תפוז" גדל השנה והוא עומד על 555 תלמידים לעומת 522 אשתקד, הצמיחה הינה תוצאה של הצמיחה והתנופה בפרדסיה, אשר בימים אלה מוקמות  בה שכונות חדשות בהן יגורו עוד מאות משפחות. במהלך חופשת הקיץ ביצעה המועצה שיפוצים מקיפים בבית הספר "תפוז" ובמוסדות חינוך ופנאי, בהם: שדרוג הפרקט באולם הספורט​, הרחבת כיתות בחטיבה הצעירה, שיפוץ מרבית חדרי השירותים בבית ספר "תפוז" בעלות של כ-600 אלף ₪ ועוד. בתחום הפדגוגי תמשיך המועצה ביישום תוכניות חינוכיות איכותית ומעשירות דעת, בהם: שכבה מנגנת, טיפוח החממה בבית הספר "תפוז", תוכנית פיג'מה בגני הילדים ועוד. מלבד ההערכות לשנה הנוכחית נערכים בפרדסיה גם לעתיד: בישוב צפוי לקום  בית ספר יסודי חדש בשכונה הצפונית הממוקמת בימים אלה בישוב. הלימודים בבית הספר החדש יחלו בספטמבר 2019. המבנה מתוכנן  בסגנון כפרי. הוא יהיה בן קומה אחת ויכיל 21 כיתות מגן חובה עד כיתה ו'. כמו כן ייבנו בו אולם ספורט קטן, מעבדות, חדרים ללימוד דיפרנציאלי ומרחבי למידה. בית הספר ימוקם בסמוך לפארק החדש הנבנה בימים אלה בישוב והתלמידים ייהנו מהשפע המוצע בפארק. עלות הקמת בית הספר כ-20 מיליון ₪ הרוב במימון משרד החינוך. בנוסף אישרה לאחרונה  מועצת פרדסיה הקמת גן ילדים נוסף בישוב במתחם הגנים ברחוב החרצית/ברוש . עלות הקמת הגן כ-1.4 מיליון ₪. בשנתיים האחרונות הוקמו ארבעה גני ילדים חדשים בישוב.  ראש המועצה טל גורקי,"פרדסיה נמצאת בתנופה, מערכת החינוך שלנו זוכה להישגים במבחני המיצב ובתוצאות הבגרות וכן ישנה תרומה רבה של הילדים ובני הנוער לקהילה. אנו במועצה מחויבים לספק לילדינו את התנאים הטובים ביותר ומשקיעים בכך אמצעים רבים מאד".

-בתמונה: בית ספר תפוז צילום: מועצת פרדסיה