זוכרים את יצחק

טקס מרשים לזכרו של ראש הממשלה יצחק רבין ז"ל נערך השבוע בפרדסיה. בטקס השתתפו מאות מתושבי הישוב והוא הופק על ידי מחנכי ותלמידי בית הספר "תפוז" ויחידת הנוער במועצה.

בטקס הוצג  פועלו של יצחק רבין כרמטכ"ל הניצחון במלחמת ששת הימים, כשר ביטחון וכראש ממשלה אשר יזם הסכמי שלום עם אויבינו ושילם על כך את המחיר היקר ביותר.

התלמידים המרגשים הציגו ודיברו על הכמיהה לשלום, על הצורך להיות סובלניים לקבל ולכבד את האחר ולשמור על שיח נקי מאלימות ופלגנות.  במהלך הערב שרה מקהלת בית הספר תפוז את שיר לשלום ותזמורת בית הספר ריגשה את הקהל. ראש המועצה טל גורקי נשא דברים: "בתפקידים השונים שמילאתי, הייתה לי הזכות להכיר את יצחק רבין, מקרוב מאוד, בשנים האחרונות לחייו. רבין היה אדם צנוע. מסודר מאוד. הייתה לו היכולת לחשוב  ולנתח דברים בצורה פשוטה, הגיונית, חדה ומדויקת. רבין היה אדם ישר ברמה שאנחנו לא מכירים במנהיגות של הדור הזה. הוא לא ידע להוליך שולל, לא לרמות, לא על יד ולא בערך. תמיד דיבר בגובה העיניים. אני פונה לדור הצעיר שנמצא פה. זיכרו ואמצו את התכונות הללו: צניעות, יושר ללא פשרות ואומץ לחולל שינוי".

טקס לזכר רבין 3

טקס לזכר רבין 4