יום המאבק הבינלאומי למניעת אלימות נגד נשים

יום המאבק הבינלאומי למניעת אלימות נגד נשים צוין השבוע בפרדסיה.

במסגרת זו התקיימה במועדון הפיס בישוב הצגה  "אחותי" של תאטרון הכרכרה, שעסקה באלימות במשפחה ואלימות נגד נשים. העיתוי, בשיאו של קמפיין "me too", הפך את המסר בהצגה לאקטואלי מאוד. בהקשר זה יש לציין כי על פי נתוני ויצו חיות כיום בישראל כ- 200,000 נשים מוכות וכ- 500,000 ילדים חשופים לאלימות.

האירוע בפרדסיה התקיים ביוזמת הועדה למעמד האישה, בראשות מ"מ ראש המועצה גילת ברכר. ההצגה עוסקת בסיפור משפחתי של אישה מוכה, בעלה האלים וקשר השתיקה הנורא. לאחר ההצגה נערך פאנל עם יוצר ובמאי המחזה ארז משולם ועם צוות העובדות הסוציאליות של הישוב. בפאנל הציג היוצר את נקודת מבטו והדרך בה יצר את ההצגה ובהמשך אף ענה לשאלות המשתתפות.

ראש המועצה טל גורקי אשר נכח באירוע ציין ," מדובר בנושא חשוב מעין כמותו. נקווה שהשינויים שאנו עדים להם בעת הזו יהפכו את העולם ליותר בטוח הגון מכובד ומכבד עבור נשים ".

יום המאבק הבינלאומי למניעת אלימות נגד נשים 1

יום המאבק הבינלאומי למניעת אלימות נגד נשים 2