המועצה זכתה לשבחים על מוכנותה לשעת חירום

השבוע קיימה מועצת  פרדסיה תרגיל חירום רחב היקף בהשתתפות פיקוד העורף, רשות החירום הלאומית ותאגיד המים. התרגולת כללה תרחישי חירום שונים ובכלל זה רעידת אדמה, נפילת טילים, פגיעה ברשת המים והביוב  ופינוי לכודים ופצועים. בנוסף נערכה תרגולת לחלוקת מים לשעת חירום במסגרתה נפרסו בישוב תחנות לחלוקת מים. במהלך התרגיל בצעו עובדי המועצה והמתנדבים את המשימות על הצד הטוב ביותר והמועצה קבלה מחמאות על מוכנותה ואופן הביצוע של המשימות מנציגי פיקוד העורף ורשות החירום הלאומית. בהקשר זה יש לציין כי המועצה משקיעה משאבים רבים בהערכות לשעת חירום , במסגרת זו הוקמה יחידת סע"ר (סיוע עזרה ראשוני) של המועצה אשר עורכת תרגולים קבועים בשיתוף עם פיקוד העורף, שודרג החמ"ל היישובי, נרכש ציוד חדש לשעת חירום, התווסף סייר לצוות הביטחון היישובי, נכתבו וחודדו נהלים ובוצעו תרגולות רבות ברמת המועצה וברמה הארצית. ראש המועצה טל גורקי: "אני מודה לעובדי המועצה ולמתנדבים הרבים אשר תורמים רבות מזמנם וממרצם למוכנות שלנו לשעת חירום. אנו נערכים כל העת לשעת חירום במספר רמות:  גיוס והכשרת כוח האדם, רכישת ציוד וכן תרגולת שוטפת של אירועים. אנו נערכים לכל תרחיש, אך כמובן מייחלים שנמשיך רק לתרגל ולהיות מוכנים מבלי ששעת חירום שכזו תגיע".