השכונה החדשה - בונים בשיא הקצב

השבוע התקיים בפרדסיה טקס בו ציינו חברות "עץ השקד" ו"אמריקה - ישראל" את תחילת בניית הבתים שלהן בשכונה החדשה בפרדסיה. על פי המנהג זורקים מטבעות לתוך היציקה הראשונה וכך אכן נעשה בנוכחות ראש המועצה טל גורקי, ראש המועצה הקודם יצחק ימיני ונציגי החברה. בשכונה החדשה ייבנו 963 יחידות דיור. בשלב הראשון ייבנו 320יחידות אשר כבר שווקו, מתוכן 268 יחידות במסגרת מחיר למשתכן. 75 מבין הזוכים ב"מחיר למשתכן" הינם בני פרדסיה. מדובר ברשות המקומית הראשונה באזור, בה זכו בני המקום בדירות במסגרת "מחיר למשתכן"  מלבד בתי המגורים הרבים החלה כבר הקמת מוסדות ציבור ופנאי בשכונה: כך, החלה הקמת פארק מרכזי גדול בן 23 דונם,  ובקרוב תחל גם  הקמת בית ספר יסודי חדש. כמו כן יוקמו מרכזי מסחר ותעסוקה, בית תרבות וחוגים בית ספר על יסודי, אולם ספורט חדש, בית דיור מוגן מעונות יום וגני ילדים. עד כה בוצעו בשכונה החדשה גם עבודות תשתית למים, ביוב, ניקוז וחשמל וכבר הוחל בסלילת כבישים ומדרכות. גורקי: "פרדסיה שלנו נמצאת בתנופה, אנו מקימים את השכונות החדשות ובמקביל משקיעים בשדרוג תשתיות בישוב הוותיק, בכך תוסיף פרדסיה שלנו להיות הישוב המוביל בשרון".