הודעה לציבור: "הכלבת מתקרבת ומסוכנת"

תושבים יקרים,

*** הכלבת מתקרבת ומסוכנת ***

במהלך השבועות האחרונים ישנה עלייה משמעותית ומטרידה במספר אירועי הכלבת בצפון הארץ ובשבוע האחרון אף התגלה מקרה במושב אמץ בעמק חפר. במידה ותתגלה המחלה באזורנו והוא יוכרז ע"י משרד החקלאות כאזור נגוע בכלבת, כלבים וחתולים שלא חוסנו בשנה האחרונה יומתו.

להלן הנחיות לשמירה על בעלי החיים:

* חלה חובה לחסן כל כלב מגיל 3 חודשים ולאחר מכן באדיקות מדי שנה. שמועות לפיהן החיסון תקף לשלוש שנים נטולות תוקף. המועצה פנתה לכל בעלי הכלבים הרשומים ביישוב באופן אישי. מי שעוד לא חיסן את כלבו מתבקש לעשות זאת מיידית.

* מומלץ לחסן גם חתולים כנגד מחלת הכלבת, שכן כאמור גורלם יחרץ ברגע שתתגלה באזור כלבת.

* הקפידו ביותר על יציאות החוצה עם כלביכם כאשר הם קשורים ברצועה על מנת למנוע מפגשים לא ידועים ומסוכנים של כלביכם עם בעלי חיים נגועים. לתשומת לבכם - המועצה מגבירה בימים אלה את פעילויות לכידת הכלבים המשוטטים ברחבי היישוב.

כל חתולי הרחוב שנלכדים על ידי המועצה על מנת לעבור עיקור/סירוס מוחזרים לסביבתם אחרי חיסון כלבת. אוכלוסיית התנים והשועלים מחוסנת פעמיים בשנה באמצעות פיתיונות אכילים המפוזרים בסביבה. כמו כן רשות הטבע והגנים החלה בשבועות האחרונים בפעולות לדילול אוכלוסייה זו.

במטרה לתגבר את פעילות רשות הטבע והגנים המועצה מפזרת בימים אלו פיתיונות חיסון נגד כלבת לחיות הבר. הפיתיונות אינם מהווים סכנה לחיות הבית. אין לגעת בפיתיונות ואין לאסוף אותם. מצורפת תמונה של הפיתיון, כדי שניתן יהיה לזהות אותו.

היו ערניים לכל בעל חיים משוטט שהתנהגותו מוזרה או תוקפנית.

היה וחלילה ננשכתם או נשרטתם מבעל חיים: יש לשטוף במים וסבון, לפנות מיד לקבלת טיפול רפואי ובנוסף חייבים לפנות ללשכת משרד הבריאות בנתניה ברח' ויצמן 23, טל: 09-8300111, אשר בסמכותה בלבד להחליט האם להסגיר את בעל החיים הנושך לתצפית כלבת והאם יש לחסן את הננשך לכלבת.

מצ"ב קישור לעלון של רשות הטבע והגנים לגבי חיות הבר באזור.