יום הזיכרון לחללי צה"ל בפרדסיה: אלפי תושבים כבדו את זכר הנופלים

2,500 תושבי פרדסיה לקחו חלק  בטקס יום הזיכרון לחללי צה"ל בפרדסיה. הטקס נפתח עם הורדת הדגלים לחצי התורן על ידי קצין וקצינה תושבי פרדסיה. מנחה הטקס - משה גולדשטיין, הקריא את תפילת יזכור. נציגת המשפחות השכולות תמר אללי רחום הדליקה את לפיד הזיכרון בשם המשפחות השכולות. רב היישוב - מנשה טיירי שליט"א, הקריא את תפילות אל מלא רחמים וקדיש בשיתוף  המשפחות השכולות. בהמשך, הקריאה ניצן קמינסקי, קטע מרגש ליום הזיכרון, מקהלת יובלים ומקהלת בית הספר "תפוז" שרו שירים  נוגים ובנות להקת המחול הציגו ריקוד מיוחד ליום הזיכרון.  על המסך הוקרנו נרות עם שמות ותמונות הנופלים, וההורים השכולים הכואבים הניחו זרים והדליקו משואות לזכר יקיריהם.  ראש המועצה טל גורקי הניח זר מטעם המועצה ונשא דברים: "היום מתייחדת האומה כולה, משפחה שכולה גדולה אחת, עם זכר בניה  ובנותיה, שנפלו במערכות ישראל ובפעולות האיבה. נדע ונזכור את המחיר הבלתי נתפס של מות טובי בנינו ובנותינו. נוקיר את החרות שנקנתה לנו, בדמם שלהם, ביגונה הכבד של משפחת השכול ובכאב הפצועים והנכים הנושאים בגופם ובנפשם את צלקות המלחמה. אנחנו הציבור החי בארץ הזו, חייבים למתינו את החיים כאן שיהיו ראויים לקורבנם העילאי ".

הטקס הופק בהתנדבות ע"י גילה מגיד, דיתה גולדשטיין, סוניה יהודה והדר מושקט.

טל

קצין