פרדסיה נגלית לעין

מאות מתושבי פרדסיה השתתפו באירוע הצגת אלבומי התמונות מראשית ימי הישוב ועד היום

מאות מתושבי פרדסיה השתתפו באירוע הצגת אלבומי התמונות מראשית ימי הישוב ועד היום שהתקיים ביום חמישי בספריית בית טלי. האירוע הינו שיא נוסף במסגרת פרויקט פרדסיה נגלית לעין. מדובר במיזם קהילתי לתיעוד ושימור של תמונות וחומרי ארכיון. מטרות המיזם הן לחזק את השותפות של התושבים  בסיפור המורשת היישובי לדורותיו. החלטה זו מבוססת על תוכנית שיזם ראש המועצה טל גורקי להקמת מרכז מורשת ישובי, אשר יתעד את ההיסטוריה של הישוב מיום הקמתו ועד הפיכתו ליישוב המוביל בשרון. בכניסה לאירוע המרגש התגודדו ותיקים ליד תמונות היישוב ובוניו שהוצגו שם והועלו גם לאתר אינטרנט ייחודי. רבים הסבירו בהתרגשות לילדיהם על התמונות "של פעם".

יעקב תעשה, אחד מבעלי האלבומים, התגאה "אני הצלם". מר אבי לוי,שיחד עם אשתו לאה פעילים מאד במיזם, הציג את אתר האינטרנט הלאומי-קהילתי והדרך הקלה לשוטט בין אוצרותיו השמורים. ראש המועצה טל גורקי הקריא מגזיר עיתון ישן את תיאורה של פרדסיה טרם היותה רשות מוניציפלית, ותאר את ההתפתחות המדהימה שחלה ביישוב ובהרכב תושביו. בהמשך עלו בעלי האלבומים, השיבו לשאלות המראיינים והציגו מבחר מתמונות אלבומם. הגברת רחל חוילי אהרון, שהגיעה כתינוקת "על כנפי נשרים"החייתה דמויות ותיארה צורות בילוי והתמודדות -חיים שפסו מן העולם. הזוג יפה ויעקב תעשה, התרגש ביותר ותיאר את החיים ביישוב בתקופת המנדט, חיי בית הספר, הובלת האספסת,  הקהילה,החברויות ולימים - הקמת בית הכנסת  המשפחתי לזכר האב שלמה.

גם חננאל כהן ואלישבע ירון (לוי) הצליחו לרגש את הקהל בהצגותיהם.