הודעת ראש המועצה – 12.5.21

תושבי פרדסיה היקרים,

לאחר לילה מתוח, מספר עדכונים:

1. בהמשך להודעות מאתמול - גם מערכת החינוך הבלתי פורמאלי, כלומר כל פעילות החוגים, לא תפעל היום (יום רביעי).

2. לגבי פעילות מערכת החינוך מחר (יום חמישי) וכן לגבי הפנינג שבועות המתוכנן למחר - נודיע בהמשך היום בהתאם להתפתחויות. עדכון: מערכת החינוך לא תפעל גם ביום חמישי, 13.5.21. מערכת החינוך הבלתי פורמאלי לרבות צהרונים וחוגים לא תפעל גם היא. אירוע שבועות שתוכנן ליום חמישי נדחה.

3. אזעקות - התלונות על אי שמיעת האזעקה אתמול הועברו לבדיקת פיקוד העורף.

יחד עם זאת, צריך לדעת שכל מערך האזעקות בכל הארץ השתנה בשנה האחרונה וכיום האזעקות מופעלות אוטומטית, באופן מאד ממוקד ומדויק - בהתאם למסלול הרקטה המאיימת ומיקום הנחיתה הצפוי.

אתמול נשמעו מספר לא קטן של אזעקות באזור -  בצור משה, כפר יונה, נורדיה ועוד. אלה מרבית האזעקות שנשמעו גם אצלנו, אך לא מיועדות לנו.

בפרדסיה הייתה אזעקה אחת בלבד, קצרה מאוד, בערך בשעה 20:50. האזעקה בפרדסיה מופעלת מ - 3 צופרים: גג בית המועצה, גג בי"ס תפוז וגג הקאנטרי.

על פי בדיקות שנעשו על ידי פיקוד העורף, צופרים אלה מכסים בקו אווירי את הישוב, כולל השכונות החדשות, כיסוי מלא.

מבדיקה ראשונית שעשינו עם אנשים שהיו באזור הצופרים, אתמול בשעת האזעקה, הם עבדו היטב.

כאמור, העברנו את כל הנושא לבדיקה נוספת של פיקוד העורף.

בכל מקרה, מומלץ להוריד את האפליקציה של פיקוד העורף לנייד כדי לקבל התראות ישירות.

4.  חשוב לדעת! זמן ההגעה למרחב מוגן באזורנו - הוא דקה וחצי מהישמע ההתראה.

בברכת המשך יום בטוח לכולם

טל גורקי