עדכון לגבי מערך האזעקות ביישוב

*הסבר חשוב בנוגע לאזעקות* !!!

רצוי לקרוא בסבלנות עד הסוף!!!

בהמשך לאין ספור פניות ותהיות בנושא, חשוב להדגיש שהלילה לא הייתה אזעקה בפרדסיה.

הצופרים שנשמעו מרחוק הופעלו בישובים סמוכים כמו: קדימה, צורן וכפר יונה.

לאחר פניות מפורטות לפיקוד העורף, ולאחר שהנושא עלה בכל הרשויות המקומיות שסביבנו, אני מבקש לחדד את ההסבר :

שיטת האזעקות במדינת ישראל שונתה על ידי פיקוד העורף לפני כשנה וחצי!!!

מהו השינוי?

בדומה לטכנולוגיה של מערכת "כיפת ברזל" המערכת היא כעת הרבה יותר ממוקדת וזאת במטרה לאפשר אורח חיים סביר לציבור במערכה שמתמשכת ימים רבים.

איך זה קורה?

המערכת מזהה את הטיל שנורה לכיוון ישראל ועפ"י נתונים שונים כמו: כיוון, גובה, טווח וכדו' היא קובעת, באופן הרבה יותר מדויק מהעבר, את האזור המצומצם בו צפוי ליפול הטיל אם לא ייורט על ידי כיפת ברזל. כמובן שהמערכת לוקחת בחשבון טווחי בטיחות מסוימים. רק באזור זה מופעלות האזעקות באופן אוטומטי.

אין לנושא שום קשר למועצה או לרשות מקומית כלשהיא. כל המערכת הזאת, כולל כל הצופרים והטכנולוגיה שסביבם, מתוחזקת ומופעלת על ידי צוותים מקצועיים מפיקוד עורף. המערכת היא מרכזית וחולשת על אלפי צופרים בכל רחבי הארץ. בהחלט יכול להיות אפילו מצב שבישוב מסוים, תישמע אזעקה מצופר אחד, ומצופרים אחרים לא תישמע אזעקה.

הזמנים שבהם ראש המועצה היה מקבל טלגרמה מהפיקוד העליון בת"א והולך להפעיל בעצמו את הצופר, חלפו מזמן וכנראה גם לא ישובו.

אם כן, ההסבר לכך שלא הייתה אזעקה בפרדסיה, אלא בישובים סמוכים, הוא שהמערכת שיקללה את הנתונים וקבעה שפרדסיה אינה באזור סיכון נפילת הטיל.

ברור שהאזעקות הללו נשמעו חלש מאחר ולא היו מיועדות לפרדסיה. לשמחתנו הטיל לא נפל באזור אלא יורט או נפל הרבה קודם בשטח יותר דרומי. כך עובדת המערכת וצריך להתרגל לכך.

יש להיכנס לממ"ד או למקום הכי מוגן שיש, רק כאשר שומעים אזעקה בבירור.

מומלץ להוריד באמצעות הטלפון הנייד את האפליקציה הרשמית והמעודכנת של פיקוד העורף שנקראת "פיקוד העורף" ונמצאת בחנויות הוירטואליות: "Google play" או "App store" מבקש להפיץ ולשתף את המידע הזה, כולל בקבוצות הוואטסאפ הרבות בישוב.

נקווה ליום שקט ולבשורות טובות,

שלכם,